Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

OPERATING SEMINAR - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ από την Ε.Ρ.Β.Ε.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι συζητήσεις γύρω από το σεμινάριο που οργάνωσε με τίτλο ΣΧΟΙΝΙΑ, ΚΟΜΠΟΙ & ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ και που έλαβε χώρα στα εντευκτήρια της οδού Πολυκλείτου 45, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, κάτω υπό τους απόηχους της νέας Υ.Α. 38200/1136, η Ε.Ρ.Β.Ε. (Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδος - SZ2TSL) ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κατά σειρά για την Φθινοπωρινή περίοδο σεμιναρίου με τίτλο, OPERATING SEMINAR - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ.

Τι να πω τώρα; Για ακόμα μια φορά έχω μείνει έκπληκτος με την αντίδραση των ανθρώπων που στελεχώνουν την Ε.Ρ.Β.Ε. και που αφουγκράζονται τους παλμούς της εποχής μας, αντιδρώντας μάλιστα ακαριαία στη νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την αλλαγή των ραδιοερασιτεχνικών κανόνων και πρωτοστατεί διοργανώνοντας μοναδικού περιεχομένου και σίγουρα υψηλού επιπέδου, αν κρίνω από την τελευταία φορά, εκπαιδευτικά σεμινάρια!!!
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρες από 8:00 μ.μ. ως 10:30 μ.μ. στον γνωστό μας πλέον χώρο, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ε.Ρ.Β.Ε. Θωμά Μισιργή ή SV2CLJ .

Η αναγκαιότητα για επιπλέον εκπαίδευση των συναδέλφων οι οποίοι με βάση αυτά που όριζε η προηγούμενη Υ.Α. και με πρόθεμα SW μεταπήδησαν με όσα πλέον ορίζει η νέα, στην κατηγορία 1 με πρόθεμα SV, οδήγησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ρ.Β.Ε. την διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα περιέχει κυρίως πρακτικές χειρισμού σταθμού ασυρμάτου της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη στα βραχέα κύματα , που αν μη τι άλλο απασχολεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι της κοινότητάς μας. Όχι αδίκως βέβαια, αφού μπορεί κάποιος ραδιοερασιτέχνης με ελάχιστο εξοπλισμό να επικοινωνήσει ακόμα και με τα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη! Όπως είναι αναμενόμενο, για να για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δεν αρκούν μόνο τα παραπάνω.
Επιπρόσθετα ο χειριστής θα πρέπει να γνωρίζει τις ‘τεχνικές’ εκείνες που θα τον φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και εφοδιασμένος με αρετές όπως είναι λχ. η υπομονή και η επιμονή!!!
Επίσης κάθε ραδιοερασιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεται τον συνομιλητή του και να είναι πάντα πρόθυμος να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει σε κάθε δύσκολη περίσταση. Η παράγραφος αυτή περιέχει λέξεις άγνωστης σημασίας για μερικούς, ευτυχώς λίγους και περιθωριακούς ‘συναδέλφους’ και θα σας συμβούλευα όπου τους διαβάζετε, τους ακούτε ή τους συναντάτε, να τους γυρνάτε την πλάτη.

Εν κατακλείδι, αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και σε αυτήν την πρωτοβουλία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την Ε.Ρ.Β.Ε.

Σας εύχομαι ολόψυχα, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να έχετε πάντα σηκωμένες τις ‘κεραίες’ σας στα κελεύσματα των καιρών.

Πολλά 73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook