Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η πορεία του EPC τα τελευταία χρόνια.

Ήσασταν δυο, ήσασταν τρεις και γίναμε … 15.000!


Σε αυτή την ανάρτηση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών της λέσχης, καθώς και μερικά ακόμα χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πριν από λίγες εβδομάδες συζητούσα με κάποιον φίλο και συνάδελφο την πορεία της Ευρωπαϊκής λέσχης του PSK (EPC). Μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε και οι δύο στον αριθμό των μελών που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 15.000 μέλη! Καθόλου ευκαταφρόνητο το νούμερο αγαπητέ μου συνάδελφε, αν αναρωτηθεί κάποιος ότι τα μέλη που απαρτίζουν τη λέσχη είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Ευρωπαίοι! Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό, αφού η ονομασία και μόνο της λέσχης δεν προδιαθέτει και ιδιαίτερα θετικά τους κατοίκους των άλλων ηπείρων, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μέλη ή αποκλείονται από τις άλλες ηπείρους! Αλίμονο …

Ας δούμε όμως κάπως πιο αναλυτικά τα στοιχεία που μας δίνει η λέσχη μας.



Η πιο πάνω γραφική παράσταση, αναπαριστά τον «χάρτη» όπως αυτός είναι διαμορφωμένος μέχρι και αυτή τη στιγμή, με βάση το ποσοστό των μελών ανά ήπειρο.
Απ’ ότι βλέπετε τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι Ευρωπαίοι ραδιοερασιτέχνες, κατέχοντας ποσοστό 76,06% ή 11.400 μέλη (!) περίπου.

Η πιο πάνω γραφική παράσταση, αναπαριστά τον «χάρτη» όπως αυτός είναι διαμορφωμένος μέχρι και αυτή τη στιγμή, με βάση το ποσοστό των μελών ανά Ευρωπαϊκή χώρα.
Μελετώντας και αυτό το διάγραμμα βλέπουμε ότι οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες κατέχουν ποσοστό 1,46% των Ευρωπαίων, ή 166 μέλη … μόνο!

Η πιο πάνω γραφική παράσταση, αναπαριστά τον «χάρτη» όπως αυτός είναι διαμορφωμένος μέχρι και αυτή τη στιγμή, με βάση τη τετραετή πορεία της λέσχης ως προς τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών.

Θα σημειώσω ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο που γράφτηκα στη λέσχη, πήρα αύξων αριθμό 10.5ΧΧ. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των μελών ξεπέρασε έστω και οριακά τις 15.000. Ως εκ τούτου η αύξηση που παρουσιάστηκε αυτή τη τελευταία χρονιά, άγγιξε το θεαματικό … 43%!!!

Σε αυτό το σημείο θα σας ενημερώσω και για τη πρόταση που έκανα πρόσφατα στον Jurij για την δημιουργία μερικών ακόμα βραβείων, κυρίως για τη μπάντα των έξι μέτρων και όχι μόνο, όπου θεωρώ ότι παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απ’ ότι όμως μου απάντησε ο Jurij, λόγω φόρτου εργασίας θα παραμείνουμε QRX για την ώρα.
Οψόμεθα, αγαπητέ μου συνάδελφε.

Καλό κυνήγι και καλά αποτελέσματα! 73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook