Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Στου Θωμά το μαγαζί …

Κατά τη διάρκεια QSO που είχα με τη γνωστή παρέα στη μπάντα των δυο μέτρων το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, ο αγαπητός φίλος Μανώλης SV1JGX, με ρώτησε αν θα πήγαινα την επομένη στα εντευκτήρια της ΕΕΡ. Για να είμαι ειλικρινής δε γνώριζα εάν θα λειτουργούσαν κιόλας! Κάλεσα τον αγαπητό Μάκη SV1IZR μήπως και γνώριζε κάτι αλλά εις μάτην! Ο Μάκης την είχε πέσει στη TV και όχι στο … SSTV!
Χμ, καλώς, εμείς θα πάμε και ελπίζω να βρούμε τα εντευκτήρια ανοιχτά.

Πράγματι, λίγο μετά τις επτά το βράδυ ήμουν εκεί και διαπίστωσα όχι μόνο ότι τα εντευκτήρια της ΕΕΡ ήταν ανοιχτά αλλά ότι υπήρχε και προσέλευση σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό!!!
Καθώς χαιρετούσα τις διάφορες παρέες να σου και κάτι Χρόνια Πολλά, λόγω των ημερών της Λαμπρής και κάτι τέτοια, ξάφνου νοίθω κι ένα χτύπημα στη πλάτη! Ο Μανώλης SV1JGX, άρτι αφιχθείς κι αυτός!

Καθίσαμε και οι δύο σε ένα τραπεζάκι και τσούπ, ξεπροβάλει ένα μπουκαλάκι χωρητικότητας μισού λίτρου με … τσίπουρο! Ναι, ναι αγαπητέ μου! Είχε φέρει τσίπουρο από τα Τρίκαλα ο Μανώλης και μάλιστα το έφερε και στα εντευκτήρια για μια … δοκιμή! Εγώ πετάχτηκα αμέσως στο πλησιέστερο κατάστημα για να προμηθευτώ ξηρούς καρπούς και τα … σχετικά. Το μόνο καλό ήταν ότι μοσχομύριζε γλυκάνισο (!). Για να σου δώσω να το καταλάβεις καλύτερα, μύριζε τόσο ωραία που … μέχρι κι εγώ ήπια μισό ποτηράκι!!! Μη το παρακάνουμε κιόλας.

Το κουτούκι του Θωμά συνάδελφε καταντήσαμε το χώρο! Μόνο η οπισθοδρομική κομπανία έλειψε για να συμπληρωθεί το σκηνικό! Την επόμενη φορά, εάν δε μας πετάξουν έξω, θα φέρει το βυτίο λέει, κάτω από τα εντευκτήρια! Ήμαρτον, τι άλλο θα ζήσω!

Τι να σου περιγράψω τώρα αγαπητέ μου αναγνώστη, που πιστεύω ότι ακόμα θα μοσχοβολάει γλυκάνισο ο χώρος των εντευκτηρίων της ΕΕΡ!

Και όχι τίποτα άλλο αλλά να, τη Κυριακή 18 Απριλίου ο αγαπητός Γιάννης SV1BJY θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο με θέμα, DX και διάδοση στα 2Μ.
Το σεμινάριο θα είναι χωρισμένο στις πιο κάτω ενότητες:
-Επαφές στα VHF
-Bandplan
-DX στους 144MHz
-Διάδοση στους 144MHz

Καλά τα μπλόγκ και το κούς κούς στα δύο μέτρα, καλή όμως και η επιμόρφωση!
Όσοι πιστοί … προσέλθετε.

Να υπενθυμίσω στα αρμόδια όργανα της ΕΕΡ ότι ακόμα περιμένουμε να μας ανακοινώσουν την ημερομηνία διεξαγωγής του VHF contest.
Πρέπει να οργανωθούμε συνάδελφεεε!

Τελειώνοντας, χθες παρέλαβα και το καινούριο SV ΝΕΑ. Αρκετά καλή η ύλη αλλά ούτε μια αναφορά για το 2m/qrp spring qso party 2010 (phone & digi).
Γιατί;

73 cu on the air -... -.-

3 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕΡ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ
    ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 9000000000000000 ΒΟΛΤ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ANTENNES ΚΑΙ TΩΝ ΒΡΑΧΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ VHF & UHF ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.......
    GGW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα».

    Συγνώμη που αμάρτησα για μισό ποτηράκι, εξαιρετικής ποιότητας, τσίπουρο, Πατέρα των συχνοτήτων! Δείξε έλεος και μη με κάψεις με τα αναρίθμητης τάσεως βολτ! Όχι σε παρακαλώ τη κεραία των έξι μέτρων. Αυτή δεν έχω προλάβει, ούτε να τη συντονίσω! ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ.
    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

    GGW

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like on Facebook