Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

DXers β' κατηγορίας και η οπισθοδρομική κομπανία!

Κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιων DX, σχεδόν αποκλειστικά σε ψηφιακά mode και μάλιστα σε PSK31, τα οποία συνοδεύονται με το ανάλογο μπλα-μπλα από τα δυο μέτρα, με την γνωστή παρέα, μεταξύ άλλων ακούστηκε από ένα φίλο και η φράση ... «να μας ακούσει και κανένας τώρα, θα μας πει ότι PSK31 δεν είναι mode. Τουλάχιστον μερικοί δε το θεωρούν καν mode! Mode θεωρούν το CW και το SSB»

Πω, πω, ζημιά που έπαθα Τρισμέγιστε! Μού έφυγε η καρέκλα από τη θέση της ανεπανάληπτε! Πως το πες αυτό το τελευταίο; Μα καλά είμαστε σοβαροί; Τι είναι αυτά που ακούω Θεούλη μου, θα μου φύγει το ... κλαπέτο! Δυο φορές έκανα restart μέχρι να συνέλθω από το conflict που έπαθα ο κομπιουτεράκιας! Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά; Τα έχετε σκεφτεί πιο πριν ή σας ξεφεύγουν εν τη ρύμη του λόγου; Να πάτε να το κοιτάξετε όσο είναι νωρίς πριν επιδεινωθεί η κατάστασή σας, γιατί μετά θα είναι μη αναστρέψιμη, με το hi, hi!

Συγνώμη που θα σας το θυμίσω αλλά να, ξέρετε διάγουμε τον 21ο αιώνα! και πάλι συγνώμη που σας ενόχλησα για να σας το θυμίσω! Α, και κάτι άλλο, οι Η/Υ ξέρετε τη τελευταία δεκαπενταετία έχουν «τρυπώσει» και στα Ελληνικά σπίτια, αν δε το έχετε, ακόμα, καταλάβει!

Σε αυτό το σημείο θα σας πω και κάτι άλλο, προς ενημέρωση σας και μόνο. Οι επαφές που κυνηγάτε με τα 100 και πλέον Watt με τη χρήση των παραδοσιακών mode, οι χειριστές PSK31 χρησιμοποιούνε μόνο 30 Watt μάξιμουμ!

Εντάξει παιδιά, καταλαβαίνω το να θέλει κάποιος να ζήσει πρωτόγονα ... ε, θεμιτό, αν και οπισθοδρομικό! Το να αρχίσει όμως να κατηγοριοποιεί τους ραδιοερασιτέχνες σύμφωνα με το mode που τους αρέσει, ε, αυτό είναι και ολίγον ... ρατσιστικό!


Για να μη το ξεχάσω, υπάρχει και ο άλλος τρόπος μετάδοσης μηνυμάτων, με το καπνό και τη κουρελού!

Ξυπνήστε συνάδελφοι! Οι καιροί αλλάζουν, οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταβάλλονται μέρα με την ημέρα! Και όπως λέει και ο κανονισμός στο άρθρο 15 παρ. 10. Ο αδειούχος ραδιοερασιτέχνης οφείλει να παρακολουθεί τις διεθνείς τεχνολογικές και ρυθμιστικές εξελίξεις που αφορούν την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών επικοινωνιών και να συμμορφώνεται προς τις διατάξεις του ισχύοντα Διεθνή Κανονισμού Ραδιοεπικοινωνιών.

Αφήστε τις ντροπές και τις σκουριασμένες ιδέες και σηκωθείτε τώρα, από κρεβάτια, πολυθρόνες, ανάκλιντρα, ντιβάνια, ντιβανοκασέλες, ψαροκασέλες, φέρετρα και εγκαταστήστε και εσείς στον υπολογιστή σας ένα coder-decoder λογισμικό για PSK31, διότι ο καιρός γαρ εγγύς!
cu on the air, 73.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like on Facebook